آموزش نرم افزار PLC انواع سیستم پی ال سی دوره plc کلاس پی ال سی کلاس plc پی ال سی

آموزش نرم افزار PLC انواع سیستم پی ال سی دوره plc کلاس پی ال سی کلاس plc پی ال سی

پی ال سی کامپکت یا ادغام شده از سه بخش تشکیل شده است که همگی در داخل یک باکس قرار گرفته اند. در اصل علت نام گذاری این پی ال سی ها همین است که واحدهای تغذیه، پردازنده و ورودی و خروجی در داخل یک باکس ادغام شده اند. هر برنامه با یک «نقطه‌ویرگول(;)» آغاز شده و با “BE” به پایان می‌رسد. ریز پردازنده از سطر اول برنامه آغاز به خواندن و اجرای دستورات می‌کند تا به دستور “BE” برسد. مدت زمان لازم برای اجرای این کار را سیکل زمانی اجرای برنامه می‌گویند برای تسریع در اجرای برنامه و کاهش این سیکل زمانی می‌توان پردازنده‌ای با سرعت بالا به کار برد که مشمول هزینه خواهد بود یا برنامه را سامان‌دهی بهتری نمود.

  • بنابراین علاوه بر عمر بیشتر، نیازی به تعمیرات و سرویس های دوره ای نخواهد داشت.
  • در حقیقت می توان گفت تعدادی از سخت افزار ها و نرم افزار ها در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا فرایند کنترل آسان تر شود.
  • ماژول های تابع علاوه بر ایجاد توانایی های جدید ، از حجم کار پی‌ال‌سی نیز به میزان قابل توجهی می کاهند .
  • پی ال سی ماژولار از اصلی‌ترین و پرکاربردترین انواع پی ال سی است که در آن قسمت‌های مختلف مانند پردازنده‌ها، درگاه‌های ورودی و خروجی و ماژول تغذیه به صورت جداگانه هستند.
  • بنابراین به جای مقایسه هر پارامتر و مرور کاتالوگ ها در جستجوی “بهترین اچ ام آی” – عاقلانه و بهینه برای صنعت خود انتخاب کنید.

منبع تغذیه وظیفه‌ی کاهش نوسانات و کاهش سطح نویز دریافتی را نیز به عهده دارد. PLC مخفف Programmable Logic Controller و به معنی کنترل‌کننده منطقی برنامه‌پذیر است. PLCها رایانه‌های صنعتی هستند که ورودی‌ها و خروجی‌ها را رصد کرده و با تصمیمات مبتنی بر منطق فرآیندهای الکترومکانیکی مختلف را در صنعت کنترل می‌کنند. اگر با اتوماسیون صنعتی آشنا باشید، قطعا می دانید، مغز متفکر 90% سیستم های اتوماسیون صنعتی PLC ها هستند.

بخش های سخت افزار پی ال سی

می‌توان گفت تقریباً همه برندهایی که در حوزه اتوماسیون صنعتی فعال هستند، در حال تولید و توسعه PLCهای برند خود هستند. اما برخی از این برندها به خوبی توانسته‌اند گوی رقابت را از بقیه ربوده و پیشتاز این عرصه در اتوماسیون صنعتی شوند. برندهایی مثل زیمنس، میتسوبیشی، ABB و اشنایدر را می‌توانیم از این دست بدانیم.

رله های منطقی قابل برنامه ریزی (PLR)[ویرایش]

به عبارت دیگر در زمان نقص، دستگاهها در مدت زمان قابل توجهی باید کارکرد خود را متوقف کنند تا مکان عیب تشخیص داده شده و رفع گردد. سنسور های بسیار دیگری نیز وجود دارند که از نوع آنالوگ می باشند سنسور های آنالوگ میزان شدت یک کمیت را به ما می دهند . در گذشته های نه چندان دور صفر تا صد کنترل دستگاه های کارخانه ها توسط انسان ها کنترل می شد و از مشکلات فراوان آن می توان به خستگی انسان ، استفاده از نیروی انسانی زیاد و کم بازده بودن آن اشاره کرد . تا به راحتی بتوانند پروژه های حرفه ای plc را انجام دهند و به حقوق های بالا در این حوزه دست پیدا کنند . به صورت عمومی میزان جریان دهی خروجی رله‌ای بیشتر از ترانزیستوری است. علاوه بر تمام ویژگی‌هایی که برای کارت‌های ورودی بیان کردیم، کارت‌های خروجی مشخصات خاص خود را دارند.

برنامه کنترل:

ترتیبات ورودی/خروجی ممکن است در یک PLC ساده تعبیه شده باشد، یا PLC ممکن است دارای ماژول های ورودی/خروجی خارجی باشد که به فیلدباس یا شبکه کامپیوتری متصل شده است که به PLC متصل می شود. عملکرد PLC در طول سال ها تکامل یافته است و شامل کنترل رله متوالی، کنترل حرکت، کنترل فرآیند، سیستم های کنترل توزیع شده و شبکه می شود. امروزه برای کنترل کردن بسیاری از دستگاه ها در صنایع مختلف از رایانه پی ال سی plc استفاده می شود. بیشترین کاربرد دستگاه پی ال سی در صنایعی مانند خودروسازی، غذایی، پلاستیک، حمل و نقل، ساختمانی و…برای کنترل دستگاه های صنعتی استفاده است. علاوه بر کنترل دستگاه های صنعتی از پی ال سی برای کنترل فرمان مدار، کنترل سیستم قیمت پی ال سی خط تولید و…استفاده می شود.